MEDION presenterar sina innovativa AI-drivna bärbara

170

På CES, världens största mässa för konsumentelektronik, avslöjar MEDION sin första AI-drivna bärbara dator i samarbete med Intel, utöver företagets nya varumärkesidentitet. Den innovativa MEDION E15443 bygger på den nya Intel Core Ultra-processor tekniken och gör användningen av toppmoderna verktyg baserade på artificiell intelligens tillgängliga för massorna. Den kompakta bärbara datorn, som kommer att finnas tillgänglig för försäljning i slutet av januari, lägger grunden för en AI-stödd framtid – på kontoret, hemma och på språng – och är en av de första som använder den nya Intel CPU:n.

Intel Core Ultra-processor – med nya AI-funktioner

De högpresterande Intel-processorerna är hjärtat i den nya MEDION E15443 och erbjuder enorm beräkningskraft, vilket gör att den bärbara datorn kan arbeta snabbt och effektivt även med komplexa arbetsbelastningar. Samtidigt utgör de nyckeln till världen av artificiell intelligens och skapar förutsättningarna för användning av avancerade AI-verktyg: Oavsett om det gäller kreativa projekt eller smart samarbete inom ramen för moderna arbetsmiljöer – stöder processorer över 100 olika AI-applikationer och lägger grunden för ett brett AI-app-ekosystem.  1

 De nya Intel CPU:erna rankas också högt när det gäller energieffektivitet. En balanserad förhållande mellan prestanda och energi säkerställer optimerad strömförbrukning för den AI-stödda MEDION-laptopen, inklusive vid strömning och under videokonferenser. Den enastående prestandan hos de nya processorerna och genereringen.

Även kreativa applikationer på MEDION E15443 stöds av den integrerade Intel Arc Graphics2, som också är AI-baserad. Sofistikerade multimediaprojekt, till exempel inom området animation, gynnas av den kraftfulla GPU:n. Skapandet av bilder och musik med hjälp av korta textmoduler är bara några exempel på möjliga tillämpningar av AI-stödda verktyg som är utformade för att effektivisera processer och frigöra kapacitet för mer kreativitet och produktivitet. 

MEDION E15443 (MD62621) AI-drivna bärbara dator

Den 15,6-tums AI-drivna MEDION-laptopen kommer att presenteras med en Intel Core Ultra 5-processor 125H och levereras med en 512 GB SSD. Har 16 GB DDR5 RAM med upp till 4 800 MHz, en Full HD-skärm och högupplösta ljudhögtalare. Med en batteritid på upp till tio timmar3, är bekymren över glömda laddningskablar ett minne blott och en ”integritetsspärr” tar bort kamera och mikrofon från strömförsörjningen om sekretess krävs.

”Hos MEDION har vi gjort det till vår mission att hjälpa våra kunder att övervinna hinder i deras vardag” förklarar Dr. Thomas Greussing (Marknadsdirektör) på MEDION. ”Vi är därför särskilt glada och stolta över att kunna presentera den första MEDION AI-drivna bärbara datorn tillsammans med Intel idag. Med MEDION E15443 erbjuder vi användare en prisvärd introduktion till denna teknik. Detta understryker än en gång MEDION:s åtagande för demokratisering av innovation.”

Tillgänglighet

MEDION E15443 (MD62621) kommer att finnas i butiker från slutet av januari 2024 för 799,00 € i Sverige. MEDION kommer att lansera ytterligare bärbara datorer baserade på Intel Core Ultra-processorer under första halvåret.

1 AI-funktionerna kan kräva ytterligare programvara, en prenumeration eller aktivering av en programvara eller plattformsleverantör. Specifika konfigurations- eller kompatibilitetskrav kan också vara nödvändiga.

2 Arc-grafikkort är endast tillgängligt för utvalda processorer med dual-channel-minne. OEM-aktivering kan krävas. För systemkonfigurationsinformation, vänligen kontakta OEM eller din återförsäljare.

3 Beroende på användarbeteende (9 timmar i videouppspelningsläge).

Nyligen har MEDION, Tysklands ledande tillverkare av konsumentelektronikprodukter och leverantör av digitala tjänster, avslöjat sitt nya varumärke. Med det nya varumärket vill MEDION erbjuda konsumenterna ännu bättre orientering, inspirera mer förtroende och göra företaget modernare och ännu mer attraktivt för den unga målgruppen.

DEMOKRATISERA UTVECKLING FÖR ATT SLÄPPA LÖS DIN POTENTIAL

Var kommer varumärket MEDION ifrån? Var står varumärket MEDION? Detta var utgångspunkten för den nya positioneringen. Dessutom ställdes följande fråga: Vilka är kärnvärdena och hur ses varumärket av konsumenterna? MEDION är redan känt för sin demokratisering tack vare sitt utmärkta pris-prestanda-förhållande. Detta bör fortsätta vara kärnan i varumärket. Dessutom ska demokratiserad utveckling bli ännu mer centralt från och med nu.

Hos MEDION tror vi att alla bör ha möjlighet att utveckla sin fulla potential oavsett bakgrund eller status. Därför har vi gjort det till vår mission att hjälpa våra kunder att övervinna sina personliga hinder” förklarar Dr. Thomas Greussing, marknadsdirektör på MEDION. ”Detta återspeglas i vårt nya motto ’Demokratisera utveckling för att släppa lös din potential’. Tillsammans med den pålitliga kvaliteten på våra produkter och modern design är denna nya positionering avsedd att ytterligare expandera vår varumärkeskännedom och göra MEDION till det första valet vid inköpsbeslut.”

Pressa gränserna

En central komponent i omstarten är visualiseringen av varumärket MEDION. Här fokuseras särskilt varumärkeslöftet ”Pressa gränserna”. Urbana, aktiva människor visas i vardagssituationer, höjer sig själva och övervinner sina egna gränser i processen. Den ambition och motivation de visar återspeglar varumärkeslöftet. Bilderna är moderna, kraftfulla och ovanliga – utan att verka konstlade, konstgjorda eller för reklam. De är ögonblicksbilder från ovanliga perspektiv som är autentiska och inspirerande. Detta nyskapade visuella språk förmedlar en känsla av dynamik, mod och styrka och klargör att MEDION är mer än bara ett varumärke.

About Post Author