ERAZER höjer ribban: Uppgradering av bärbara speldatorer

173

Precis i tid till ”världens mest kraftfulla teknikevenemang”, CES 2024 i Las Vegas, tar ERAZER även sina högpresterande bärbara speldatorer till nästa nivå och tillkännager en CPU-uppgradering till den senaste Intel-processorgenerationen för de prisbelönta ERAZER Beast X40 och ERAZER Major X20-spelbärbara datorerna. Utöver uppdateringen av de två befintliga bärbara datorerna lanserar ERAZER även en utökning av portföljen med den nya ERAZER Beast X40e.

ERAZER Beast X40 och ERAZER Beast X40e
Den framgångsrika Beast X40, som redan har satt nya standarder när det gäller prestanda, är nu ännu kraftfullare tack vare uppgraderingen till den senaste generationens Intel Core™ i9-14900HX-processor. När det gäller GPU har datorn fortfarande NVIDIA GeForce RTX 4090 med 16 GB VRAM, vilket ger grafikprestanda som låter spelare helt förlora sig i virtuella världar. NIVDIA G-Sync-tekniken, som används för både grafikkortet och skärmen, säkerställer smidigt, fördjupande spelande med kraftigt reducerad screen tearing.

Den mer prisvärda ERAZER Beast X40e är ett nytt tillskott till ERAZERs bärbara speldatorserie. Som namnet antyder är den bärbara datorn mycket lik sin storebror när det gäller design, format och funktioner och är också utrustad med den senaste generationens Intel Core™ i9-14900HX-processor. Det finns skillnader när det kommer till grafikkortet – Beast X40e levereras med NVIDIA GeForce RTX 4070 med 8 GB VRAM. Och medan den separata ERAZER Cooling Kit, ett externt vattenkylningssystem för upp till 10 procent mer prestanda1, finns tillgängligt för X40, kommer X40e utan denna möjlighet och de motsvarande anslutningarna.

Dessutom erbjuder två 1 TB PCIe Gen 4×4 SSD-enheter och 32 GB DDR5 RAM med upp till 5 600 MHz tillräckligt med kapacitet för båda modellerna – idealiskt för den som vill streama eller spela in sitt spel samtidigt. En 17-tums QHD+ 100 procent sRGB-skärm med 240 Hertz säkerställer att överblicken bibehålls även i hektiska ögonblick, och ett brett 16:10-bildförhållande ser till att motståndarna kan upptäckas den så avgörande sekunden tidigare. Och även när det gäller det mekaniska tangentbordet med CHERRY MX Ultra Low Profile-switchar och RGB per tangentbelysning ligger de bärbara datorerna i toppklass. De nya CPU:erna och GPU:erna är utrustade med kylpasta av flytande metall för att säkerställa tillräcklig kylning även i de hetaste PvP-situationerna. X40 och X40e kompletteras med en enkel, elegant design som, tack vare RGB-ljuslisten och upplysta ERAZER-vingar, fortfarande tydligt visar att bärbara datorer hör hemma i spelvärlden.

ERAZER Major X20           

ERAZER Major X20 är också utrustad med den senaste generationens Intel Core™ i9-14900HX-processor och är därför redo för de mest krävande spelen och uppgifterna. Dessutom kommer den 16-tums bärbara datorn i ett kompakt format med beprövade funktioner: Ett NVIDIA GeForce RTX 4070-laptop-GPU med 8 GB VRAM och NVIDIA G-Sync-teknik säkerställer en mjuk, fördjupande spelupplevelse och reducerad screen tearing. Prestandapaketet kompletteras med två 1 TB PCIe Gen 4×4 SSD-enheter och en 32 GB DDR5 RAM med upp till 5 600 MHz för korta laddningstider och snabb programstart. GPU:n och CPU:n är utrustade med en termisk sammansättning av flytande metall för att säkerställa att inget bränns ut även i de mest intensiva striderna, medan den 100-procentiga sRGB QHD+-skärmen med 16:10-bildförhållande ger den nödvändiga överblicken. ERAZER har också installerat ett mekaniskt tangentbord med CHERRY MX Ultra Low Profile-switchar i Major X20 för den avgörande precisionen och fingertoppskänsla. De två högtalarna med Nahimic 3D-ljud rundar av laptopen på ljudsidan.

Den nya generationen Intel-processorer

Den senaste generationen Intel-processorer med hybridarkitektur har utvecklats för att möta kraven från även de mest prestandahungriga titlarna. Kärnorna kombinerade på en processor tar sig an olika funktioner – högpresterande kärnor (P-kärnor) för högre, råa hastigheter och mindre E-kärnor för att maximera CPU-effektiviteten. Dessutom säkerställer den integrerade Intel Thread Director att kärnorna samarbetar effektivt för ännu mer resurser för multitasking, streaming, videokodning och andra bakgrundsaktiviteter – allt medan spelet är igång.

Tillgänglighet

ERAZER Beast X40 med den senaste generationens Intel-processorer kommer att finnas tillgänglig från slutet av januari 2024 för 3 299 euro, ERAZER Major X20 med den senaste generationens Intel-processorer från februari 2024 för 2 299 euro och den nya ERAZER Beast X40e även från februari 2024 för 2 699 euro hos våra återförsäljningspartners.

About Post Author