CoderDojo Jönköping

Är du tjej eller kille mellan sju och 17 år och vill testa på att koda?
Då är du välkommen till CoderDojo Jönköping

Huskvarna @ Bitemindstudio

Smedbygatan 3, Jönköping, Sweden

Om CoderDojo

CoderDojo är en internationell rörelse med målet att fler ungdomar ska få testa på att koda. Det är gratis att komma till CoderDojo och det är öppet för tjejer och killar 7-17 år.

I Jönköping/Huskvarna är du välkommen till en dojo lördagar kl. 11-13 där vi coachar dig gratis i programmering. Just nu är inga event planerade men vi jobbar på det.

Vad händer under de två timmarna?

Är det en kurs?

Nej, det är inte en vanlig kurs där du måste delta varje gång. CoderDojo skiljer sig även från en kurs då deltagarna själva kan styra vad de vill lära sig.

Våra coacher ger förslag på hur du kan komma igång med programmering. Välj något du tycker är kul, sätt dig vid en dator och försök lösa uppgiften. Har du egna idéer på vad du skulle vilja göra är det bara att prata med någon av coacherna.

Vilka får vara med?

Alla tjejer och killar mellan 7-17 år. Barn under 12 måste ha sällskap av en vuxen. Ingen förkunskap krävs, man kommer för att man är nyfiken att lära sig.

Vilka står bakom?

CoderDojo Norrköping startades av studenter vid Linköpings universitet våren 2014. Sedan dess har vi haft över 50 coacher som är studenter eller yrkesverksamma, som alla som tycker det är roligt med programmering och brinner för att fler barn ska få lära sig att koda. Mer om föreningen