AOC står bakom satsning på nya Elitserien i esport

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Stockholm, 16 maj 2018 – Skärmspecialisten AOC presenterar sig idag som en av huvudsponsorerna till nystartade Svenska Elitserien i esport. Genom att sponsra Elitserien i esport vill AOC bidra till en organiserad struktur för ungdomar inom gaming och samtidigt stärka esportens framtid i Sverige.

I höst startar den Svenska Elitserien i esport. Counter Strike: Global Offensive blir det första spelet att få en egen liga i Sverige. Bakom initiativet står Emil ”HeatoN” Christiansen och Tommy ”Potti” Ingemarsson, vars ambition är att erbjuda ett organiserat alternativ och en motivation för spelande ungdomar och samtidigt befästa esporten som en seriös aktör inom svensk elitidrott.


– Så många som 80 procent av de svenska ungdomarna spelar datorspel. Avsaknaden av lokala esportligor resulterar i att många stora talanger faller bort i brist på resurser. Det är något som jag länge velat ändra på och nu har jag hittat flera viktiga aktörer som känner som jag och står bakom mig i projektet, en av dessa är AOC. Min vision är att Svenska Elitserien i esport ska spegla det SHL gör för hockey och det Allsvenskan gör för fotboll, säger Tommy ”Potti” Ingemarsson.

Initiativet har möjliggjorts tack vare sponsring från företag inom branschen och AOC har som enda skärmtillverkare ställt sig bakom utvecklingen av ligan.

  • Vi på AOC har länge arbetat hårt för att ge gamers den bästa upplevelsen när de spelar. Vi ser ett stort värde i denna typen av initiativ för såväl enskilda ungdomar, som för framtidens esport. Vi är därför stolta sponsorer av Sveriges första Elitserie i esport, säger Peter Nordstrand, Nordic Sales Manager hos AOC.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply